Ekte smør smaker best i julekakene

julebaking

Opplysningskontoret for Meieriprodukter (Melk.no) har gjennomført en undersøkelse om nordmenns juletradisjoner. Folk har blant annet spurt om hva de foretrekker i julekakene, smør eller margarin?


Og det er ingen tvil om hva dommen er, i følge resultatene i undersøkelsen vil vi ha ekte smør når vi lager julekaker.

– Dobbelt så mange av oss (43 %) foretrekker å bake julekaker med ekte meierismør fremfor med margarin (21 %). Og hele 44 % foretrekker å spise julekaker bakt med smør mot bare 12 % som helst spiser kaker bakt med margarin, sier Ida Berg Hauge, direktør i Melk.no

Les også:  Høye forventninger til julefeiringen?

Dette viser at tradisjonen er slitesterk og noe vi ønsker å fortsette med. De fleste av oss baker imidlertid 2-4 slag julekaker til jul nå om dagen, så de syv slagene er nok på retur – og de varierer også hvor i landet man bor.

Typiske julekaker er sandkaker, pepperkaker, fattigmann, goro, berlinerkranser, krumkaker, serinakaker og sirupssnipper.


Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Redaktør, journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.