Bollestad hedret butikkarbeidere som sjekker leg

butikk leg

Lederen i Helse- og omsorgskomiteen på Stortinget, Olaug Bollestad (KrF), fikk trekke de siste vinnerne av Ølsalgsspillets konkurranse. Til nå har nesten 40.000 fullført spillet som trener butikkansatte i å sjekke legitimasjon, dermed er det også mange som jobber i butikk i Bodø som har deltatt.


Fortsatt selger altfor mange butikker alkohol til mindreårige. Ungdomsorganisasjonen Juvente gjør årlig undersøkelser i norske dagligvarebutikker, og tallene har lenge vært stabile: rundt én av tre butikker lar mindreårige kjøpe øl.

Les også:  Dame i 40-årene tatt for fyllekjøring i Bodø

– Det er pinlig, og det er ikke godt nok. Å selge øl er et stort ansvar som vi ikke kan ta lett på, sier daglig leder for Handelens Ølsalgsråd (HØR), Ingvill Størksen (til venstre i bildet).

Ølsalgsspillet, mobilappen som dagligvarekjedene har gått sammen om å lansere, skal trene butikkansatte til å sjekke legitimasjon i forskjellige situasjoner. Det trener også ansatte i forskjellige triks ungdom ofte bruker for å få kjøpt alkohol.

Les også:  Godstog mellom Bodø og Oslo bruker to timer mer enn for 17 år siden

Mellom 16. oktober og 20. november, kunne alle som fullførte spillet vinne et par BOSE hodetelefoner. Syv heldige vinnere ble trukket ut – de to siste av selveste lederen i Helse- og omsorgskomiteen på Stortinget, Olaug Bollestad. Trekningen ble gjort i vandrehallen på Stortinget.

– Det er veldig bra at bransjen selv tar ansvar for å stoppe at mindreårige får kjøpt øl. Vi vet at ungdom kan ta skade av alkoholbruk – det er en god grunn til at aldersgrensen er 18 år, sier Bollestad.

Les også:  Ny Point kiosk åpnet på Bodø lufthavn

Hun er glad for å kunne være med å bidra til at butikkmedarbeidere blir mer bevisste på hvor viktig det er å sjekke legitimasjon.

– Jeg vil gratulere alle vinnerne! Dere gjør en flott jobb, og forvalter et viktig ansvar i samfunnet, avslutter hun.


Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Redaktør, journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.