– Barnevernet i Tromsø tok barnet mitt uten å følge loven

tromsø

En alenemor i Tromsø ble fratatt sitt barn etter å ha gjennomgått den ene undersøkelsessaken etter den andre gjennom hele 3 år. En undersøkelssessak i barnevernet kan opprettes på bakgrunn av bekymringsmeldinger fra lege, barnehage, skole eller lignende, men i dette tilfellet skal alle bekymringsmeldingene komme fra faren og hans bekjente.


I tillegg skal en leder i barnevernet i Tromsø være venninne av barnefaren, ifølge moren. Moren og faren skilte lag og det var etter dette at barnevernet begynte den ene saken etter den andre mot moren. Etter hele 5 underøkelsessaker mot alenemoren er barnet nå tatt av barnevernet og plassert i en annen kommune.

– Da sak etter sak ble henlagt, må jo henleggelsene av alle sakene være på grunnlag av at barnevernet ikke fant noen tegn på omsorgsvikt i guttens hjem, sier moren.

Årsaken til at barnet ble tatt fra moren av barnevernet i Tromsø etter den 5. undersøkelsessaken skal blant annet være at moren hadde «bekymringsfull manglende omsorgskompetanse».

– Men jeg har jobbet i omsorgssektoren som sykepleier selv i massevis av år, og før det var jeg lærer, og så sier barnevernet at jeg ikke kan ta vare på barn, sier moren til Bodøposten.no.

Ifølge moren skal heller ingen av de lovpålagte retningslinjene være fulgt. Nå er barnevernet i Tromsø anmeldt til politiet for brudd på hele 9 forskjellige lover, inkludert det moren opplevde som trakassering og personforfølgelse gjennom flere år.

Barneverntjenesten i Tromsø kommune har ikke svart på noen av Bodøposten.no sin henvendelser i denne saken.

Les også

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Redaktør, journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.