ANNONSE: Smarte tips for jobbintervju

jobbintervju

Når du har funnet en stillingsannonse på en ledig stilling du ønsker, sender man en jobbsøknad med CV. Og om søknaden på den ledige stillingen er interessant for arbeidsgiveren kan det hende du blir innkalt til et jobbintervju. Her er tipsene som kan gi deg jobben.


På samme måte som det er regler for hva man skal skrive i en søknad og hvordan man setter opp en CV, er det også noen regler for hvordan man oppfører seg på et jobbintervju.

Les også:  ANNONSE: Samarbeidende roboter du kommer i gang med på noen timer

Først og fremst bør du vite litt om bedriften før du møter opp. Førsteinntrykket er også viktig så vær velstelt og ha på hele og rene klær. Og så en viktig ting: ikke kom for sent, det er kun krisesituasjoner som unnskylder å komme for sent, og til og med da må man gi beskjed i forkant.

Det finnes endel standard spørsmål du kan regne med å få:

  • Hvorfor søkte du på stillingen
  • Hull i din CV
  • Relevant utdanning
  • Tidligere arbeidsgivere
  • Sluttårsak andre arbeidsgivere
  • Hvorfor skal vi ansette deg?
Les også:  ANNONSE: Samarbeidende roboter du kommer i gang med på noen timer

Omentrent alle får disse spørsmålene under et jobbintervju så det er viktig å tenke ut hva du skal svare.

Sjekk også denne siden med jobbintervju tips som har flere nyttige råd. Husk også å følge opp jobbintervjuet for å få en tilbakemelding på hvordan det gikk og om du kan gjøre forbedringer til neste intervju.

Lykke til med jobbintervjuet!


Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.